Ihlamurun İçeriği

Ihlamurda uçucu yağ, tanen, şeker, C ve P vitamini, manganez, ossidaz, saponin, glusid, strol, reçine, enzimler, flavon, müsilaj, farnesol ve organik asitler bulunmaktadır.  

 

Kullanım Alanları ,:  

 

Peyzaj; uzun ömürlü olması ve hoş kokusuyla insanları etkileyen ıhlamur  peyzaj da tercih edilir. Mobilya ve doğrama işleri; Ihlamur ağacı diğer ağaçlardan biraz farklı olup üretici firmaların     mobilyalarına şekil vermek adına esnekliği ve şekil alabilme kabiliyeti açısından daha çok tercih edilen bir ağaç konumda bulunmaktadır. Kurşun kalem ,müzik aleti yapımı,ev eşyaları üretimi,kaplama alanlarında yine ıhlamur ağacına rastlamak mümkündür.

 

Kozmetik sektöründe,çiçeklerinden elde edilen uçucu yağ hidrosölü ve ekstratı kullanılır.Ihlamur nemlendirici,cilt aydınlatıcı,yumuşatıcı olarak kuru ve hassas ciltlerde uygulanabilir. 

 

Ihlamurun faydaları;  Sinir sistemine etki ederek stres ve kaygıyı azaltması ve rahatlama sağlaması , terlemeyi arttırarak toksinlerin atılması,  ateş düşürücü etkisi ,boğaz ağrılarını hafifletmesi  ,öksürüğe, gribe ve nezleye  iyi gelmesi.İshal durumunda kullanılabilir  ,kas spazmına iyi gelir,sindirimi rahatlatır  Göz intihapları,ağız içi yaraları,ayak çıbanları için eski zamanlarda kullanılmıştır.

 

Kaynakça

Dünya Atlası

Bitki Ansiklopedisi

Nobel tıp kitabevleri